Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Тенис Център Санта Марина ще домакинства три професионални турнира на ITF през 2022 г.

Thu, 10-Mar-2022

За девета поредна година ваканционно селище Санта Марина ще бъде основен партньор на Българската федерация по тенис в организирането на спортния календар. През 2022 г. курортният комплекс край Созопол ще домакинства общо седем турнира - три професионални за мъже и жени, един юношески под егидата на ITF, два за младежи и девойки от програмата на Tennis Europe и един детски от веригата "Киндер+".

За да представят подновеното партньорство, днес пресконференция в столичния хотел "Кристъл Палас" дадоха двама от членовете на УС на БФТ - Юлиян Михов и Димитър Кузманов, и изп. директор на инвестиционната компания "Феърплей Интернешънъл", управляваща комплекса в Санта Марина - Милена Захариева. 

"За нас е чест и удоволствие да бъдем партньори на българската федерация по тенис вече девет години - сподели г-жа Захариева. - Санта Марина е уникално място не само в България. Разполагаме с невероятна база от осем тенис корта с твърда настилка, разположени на върха на хълм, откриващ невероятни гледки към целия залив на Созопол. 

Тенис центърът предлага най-добрите условия за тенисистите, както и много други услуги във ваканционното селище в непосредствена близост. То разполага с 1300 апартамента, в които настаняваме гости от цял свят. От миналата година имаме и хотел с 80 стаи. 

За тези 9 години при нас са се състояли 29 турнира от календара на ITF, 17 турнира на БФТ, над 30 аматьорски турнира. Две поредни години бяхме домакини и на мачове за Купа "Дейвис". Посрещнали сме над 1000 играчи от чужбина и над 20 000 зрители. Раздали сме над $260 000 наградни фондове. 

Санта Марина е много подходящо място и за други спортове. Ние продължаваме да инвестираме в базата, така че да бъдем атрактивни и да развиваме българското Черноморие като целогодишна дестинация. Нашата цел е да използваме базата не само във високия сезон през юли и август, а през цялата година. Метеорологичните условия там го позволяват и ние го правим. 

За нас това е едно наистина много ценно партньорство и много се радваме. Надяваме се, че и тази година то ще бъде толкова успешно и ще посрещнем много играчи." 


Г-н Михов благодари за оказаната подкрепа от страна на "Феърплей Интернешънъл" и акцентира върху високото ниво на базата край Созопол: 

"Тази година Санта Марина ще домакинства единствено международни турнири. А това е особено показателно, тъй като изискванията на международната федерация ITF, на европейската федерация Tennis Europe и на веригата "Киндер+" са най-високи и изискват подобаващо качество на базата. Затова и ние се спираме именно на нашите партньори от Санта Марина да организират тези събития. 

Става дума за доста голям брой събития, започвайки от последния уикенд на април. Тогава ще се проведе детски турнир "Киндер+" в две възрастови групи - до 11 и до 12 години. Следват два турнира за младежи и девойки на Tennis Europe. През май ще има турнир на ITF за юноши до 18 години. В края на активния летен сезон през септември и октомври пък ще се проведат в три последователни седмици професионални турнири за мъже и жени с награден фонд $15 000 всеки от тях. 

Важното за нас в това партньорство е, че то ни позволява да дадем възможност на всички български състезатели да участват на родна земя в качествени турнири. Именно това е ролята на федерацията - да създаде такива възможности. Затова благодарим много на Санта Марина, че съдейства с организацията и домакинството на такова събитие. Благодарим на "Феърплей Интернешънъл" за дългогодишното партньорство и за подкрепата, защото наличието на качествен календар е изключително важно за нашите състезатели."

 

От името на тенисистите своята благодарност за предоставената възможност изрази втората ни ракета Димитър Кузманов, отскоро част и от ръководството на федерацията: 

"Като член на Управителния съвет искам да използвам възможността да благодаря на нашите партньори от Санта Марина за подкрепата, която ни оказват, особено в тези тежки времена. Едно от задълженията ми сега е именно да бъда връзката между играчите, УС, спонсори и федерация. 

Мога да кажа, че провеждането на такива турнири е една изключителна помощ за мен и всички мои колеги, тъй като това ни дава възможност да играем в България, да трупаме точки и да прогресираме в световната ранглиста. Дори съм учуден колко много турнири ще се проведат тази година във всички възрастови групи. 

Участвал съм в Санта Марина и като състезател във веригата "Фючърс", и като част от националния отбор за Купа "Дейвис". Мога да потвърдя, че условията там са наистина прекрасни. Смело мога да заявя, че това е един от най-хубавите комплекси, в които съм играл в целия свят. А аз съм играл наистина в целия свят. Локацията е прекрасна, гледката е изумително красива, но не само това. Има много кортове, възстановителен център, хотелска база. 

Още веднъж използвам възможността да благодаря от името на всички състезатели, защото това е една голяма подкрепа за тях."

Свържи се с нас
Методи за плащане: