Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Кинофестивал Санта Марина 2020

Wed, 02-Sep-2020

През изминалата седмица, Ваканционно Селище Санта Марина, Созопол, беше домакин на ежегодния Кинофестивал Санта Марина за късометражни филми. 

За втора поредна година, участници от 3 континента, премериха сили за титалата „Най-добър филм“ за 2020 година в две категории – българска конкурсна програма и международна филмова слекция. 

В категорията за български продукции, международното ни жури определи за победител филмът „Дърво от желязо“ на режисьора Андрей Цветков, който получи и специалната награда от домакините „2-дневна ваканция във Ваканционнно Селище Санта Марина“ през сезон 2021. 

Ето какво сподели той, веднага след награждаването си: „Аз се радвам, че съм част от тази селекция и мисля, че всички филми заслужаваха своето внимание. И това, че аз съм победител, по-скоро, че филмът е победител, ме гордее.“ 

Освен него, журито отличи и филмите „Киносоната“ с режисьор Рал Добрева, „Розови листенца“, с режисьор Деян Ангелов и „Упражнение за доверие“, с режисьор Вилма Карталска. 

В категория международна филмова селекция, заслужено за победител на Кинофестивал Санта Марина 2020 беше обявен филмът „Лунни капки“, с режисьор Йорам Евер-Хадани. Една копродукция с екип от Израел и Сърбия, която е многократно награждавана на кинофестивали по целия свят. 

Победителят получи голямата награда „5-дневна ваканция във Ваканционно Селище Санта Марина“ през сезон 2021.

Изказваме специални благодарности на певческа група „Burgas Voices”, както и на танцова група „Street Jazz Burgas”, които бяха част от артистичната програма по време на фестивала.

 

Повече за Кинофестивал Санта Марина може да намерите тук: www.santamarinafilmfestival.com

Свържи се с нас
Методи за плащане: